SEES.NL/2015 ga naar 2020

Translate 

Volg ons op:

Informatie voor:  

sponsoren

donateurs

pers


Laatste nieuws

Netherlands Scientific Expedition Edgeøya Spitsbergen

Contact informatie
startpagina
historie
edgeøya
oude gegevens
nieuwe gegevens
media
overzicht
films
collecties
kaarten
publicaties
afbeeldingen

oude gegevens > collecties > 0

nieuws opgeven inloggen


OUDE COLLECTIES

Er zijn bijzondere collecties aangelegd in het verleden, die op zolders zijn opgeslagen en verloren dreigen te gaan. Het idee voor een nieuwe expeditie is ontstaan toen tijdens het verhuizen van het Biologisch Centrum in Haren naar een nieuw groot gebouw voor Levenswetenschappen in Groningen, allerlei schedels van rendieren opdoken. Ze waren 15 jaar geleden nog gebruikt voor onderwijsdoeleinden.
Inmiddels zijn de schedels en onderkaken gered, en zijn er meer collecties zoals een compleet herbarium gevonden. Er is al tientallen jaren geen beheer op deze collecties gevoerd. We gaan ze in de voorbereiding van de nieuwe expeditie beschrijven en conserveren. Daarnaast gaan we nadenken over nieuwe onderzoeksvragen die we nu op basis van het oude materiaal kunnen onderzoeken. Daarbij kan gedacht worden aan analyses op basis van DNA of vervuilende stoffen.

> Lees verder ...

We hebben ongeveer 100 rendierschedels en onderkaken uit 1977 kunnen veilig stellen, maar een vergelijkbare schedelcollectie uit 1984 blijkt enkele jaren geleden tijdens een overstroming verloren te zijn gegaan.
 

Laatste nieuws

Overzicht van alle pagina's

Verdwaald op de website?
Oosterveld, P. (1970) Nederlandse Spitsbergen expeditie 1968-69.
> Download

Oosterveld, P. (1970) IJsberen in de kou. Nederlanders op Spitsbergen. AO-reeks boekje 1297.
> Download
RENDIEREN

Bie, S. de, A. van Dijk & S. van Wieren (1979) Rendieren en hun milieu, een expeditie naar Spitsbergen.. Results Reindeer Environment Expedition Svalbard (REES'77).
> Download

Contact

seespits@gmail.com

Post adres

Arctisch Centrum, SEES,
Aweg 30, 9718 CW Groningen
tel. 050-363 6834


> Download