Udo Prinsen

Al op jonge leeftijd droomde ik van een werkend leven als tekenaar en filmmaker. Dit resulteerde in studie en stages m.b.t. animatiefilm te Hilversum, Canada en Engeland en later met werkervaring voor o.a. omroepen in Nederland (VPRO, NTR, AVRO, KRO) en Engeland (BBC Education) en educatief wetenschappelijke films (Naturalis en Erasmus MC). Momenteel werk ik als onafhankelijk regisseur van opdrachtwerk en initieer eigen projecten.

Waar ik erg benieuwd naar ben zijn de verschillende instrumenten die wetenschappers gebruiken aan boord van de Ortelius. Wat me fascineert en inspireert is dat er voor de registratie van gegevens hele geavanceerde technologi?n gecombineerd kunnen worden met elementen als een doorgesneden ranja rietje. Ik ben benieuwd wat er allemaal is veranderd sinds de laatste wetenschappelijke expeditie in de jaren 70. En wat er hetzelfde is gebleven.

Tijdens de reis ben ik beschikbaar om te assisteren met simpele taken aan boord en bij veldwerk van de diverse onderzoeken van wetenschappers.

Daarnaast wil ik gaan filmen en fotograferen d.m.v. analoge technieken om een klein beetje te ervaren hoe het was voor een cameraman/tekenaar 30 jaar geleden. Ik zal daarbij gebruik maken van o.a. pin-hole fototechniek. Moderne wetenschap gevangen met oude technieken, dat kan een heel bijzonder beeld opleveren.

Verder zal ik mij vooraf en na de reis bezig houden met solargrafie, fotocassettes die 3 maanden blijven hangen om op analoge manier zonnebanen te registreren. Van 15/22 juni 2015 ben ik op Spitsbergen om deze cassettes te installeren.

In 2016 zal ik van het gemaakte werk een expositie inrichten het stadhuis te Utrecht.

Meer over mijn project kun je lezen op: http://www.udoprinsen.com/sees

Bel of mail voor contact als je meer wilt weten.

Udo Prinsen in het nieuws met SEES:
Volkskrant
http://madein030.com/utrechtse-fotograaf-legt-klimaatverandering-op-spitsbergen-vast/
http://uut.nl/fotos-uit-blik

http://www.udoprinsen.com/sees_eng/index.html